Tämän diplomityön tavoite on tutustua kulmanopeusanturin teollisiin sovelluskohteisiin yleisesti ja erityisesti käyttömahdollisuuksiin ajoneuvoteollisuuden aktiivisissa turvajärjestelmissä.
Ajoneuvoteollisuudessa on viimeaikoina ollut havaittavissa selkeä suuntaus parantaa erityisesti henkilöautojen aktiivista turvallisuutta.
Aktiivisen turvallisuuden kannalta tärkeitä antureita ovat kiihtyvyyttä ja kulmanopeutta mittaavat anturit.
VTI:n kiihtyvyysantureiden loppuasiakkaita ovat lähes kaikki automerkit, tarkoitus olisi saada samanlainen asema kulmanopeusantureilla.
Koska VTI valmistaa anturielementit mikromekaanisesti prosessoimalla pääasiassa piikiekkoja, ovat suuret valmistusmäärät välttämättömiä toiminnan taloudelliselle kannattavuudelle.
Mikromekaanisen tuotannon laitekanta on pitkälti samanlaista kuin integroitujenpiirien valmistuksessakin eli tarvittavat investoinnit ovat suuria.
Autoteollisuudessa sarjat ovat tyypillisesti suuria ja kiinteät kustannukset tuotetta kohden on mahdollista painaa alas.
Toista samanlaista markkinaa on vaikeaa osoittaa.
Tässä työssä pyritään ymmärtämään aktiivisten turvajärjestelmien toimintaa niin pitkälle kuin on tarpeen kulmanopeusanturin spesifikaation määrittämiseksi näihin sovelluksiin.
Pääosa tiedosta on kerätty Japanin markkinoilta, mutta myös muualla toimivien autoteollisuuden systeemitoimittajien järjestelmistä on pyritty saamaan tietoa kokonaiskuvan saavuttamiseksi.
Työssä on hahmoteltu japanilaisen autoteollisuuden markkinoiden rakennetta, koska Japani on ollut perinteisesti tärkeä markkina-alue VTI:lle ja uuden tuotteen menestyminen erityisesti siellä on tärkeää.
Työssä on tavoitteena käyttää japanilaisperäistä QFD-menetelmää suorituskykyspesifikaation teossa priorisoimaan.